Klaar met de Meerpaal

vrijdag 29 september 20060 Reacties

Het lijkt er op dat de gemeenteraad klaar is met de Meerpaal. Gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering is er unaniem een motie aangenomen waarin wordt bepaald dat de Meerpaal niet het extra gevraagde geld krijgt en ze voor dit jaar het moeten doen met het geld dat ze hebben gekregen.
Eigenlijk wilde wij als GroenLinks nog wat verder gaan en ze het jeugd- en jongerenwerk ontnemen als ze niet voor 1 december dit jaar een straathoekwerker zouden aannemen. Uiteindelijk hebben we de motie terug getrokken omdat de wethouder heeft toegezegd dat hij “tot onorthodoxe maatregelen” bereid is als de Meerpaal blijft weigeren een straathoekwerker aan te stellen.
De Meerpaal heeft steeds maar beloofd om met cijfers te komen, maar de powerpoint waarmee ze tijdens de commissie kwamen was echt ver onvoldoende. De Meerpaal moet gewoon een helder overzicht geven wat de kosten zijn! Van personeel, theatervoorstellingen, CKV, het gebouw, beveiliging etc, ect. Maar ook wat de huur is die ze ontvangen van bijvoorbeeld de bieb, het ROC, de wereldwinkel en welke kosten ze voor welke delen van het gebouw in rekening brengen. Waar ze te kort komen en wat ze niet kunnen doen daardoor.

Concréét! Dus als er geen “sleutelplan” kan komen waar al een tijd over wordt gesproken moet dat op de lijst van dingen die niet kunnen. Of als dat betekend dat het lesgeld van de muziekschool omhoog moet is het handig te melden met hoeveel, is dat één euro of wordt het honderd euro duurder per jaar. Dat helder aan de gemeenteraad voorleggen wat je wilt en nodig hebt. Maar helaas; dat heeft de Meerpaal keer op keer niet gedaan en nu is het klaar! Ze gaan het maar eens doen en we zien wel waar het schip strand.
Maar dit is precies wat de Meerpaal directie en Raad van Toezicht niet wilden dat er zou gebeuren. Dus ik kan me voorstellen dat er een paar mensen zich gaan beraden op hun positie. We wachten het rustig af!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This