Kiezersangst

vrijdag 13 december 20130 Reacties

Leuk debatje gisteravond aan het einde van de commissievergadering over de verordening winkelsluitingstijden. De PvdA agendeerde dit onderwerp ter bespreking omdat de kanttekening die het college plaatste bij de, verder enkel technische, wijzigingen in het voorstel vragen opriep.

Het college is van mening dat het ‘de voorkeur geniet’ om een principiële discussie over de zondagssluiting te voeren na maart door een nieuwe raad.

Met andere woorden: een principiële discussie wordt door het college liever over de verkiezingen heen getild zodat we het er nu niet over hoeven te hebben. Dat is natuurlijk een beetje raar! Want juist zoiets als een permanente koopzondag is iets waar veel ondernemers en inwoners een opvatting over hebben. Dus waarom nu de discussie niet aangaan?

Het aardige van dit onderwerp is dat de meerderheidspartijen het hier niet over eens zijn. De VVD is traditioneel voor vrijheid, blijheid en de zegeningen van de vrije markt. Het CDA wil de zondagsrust behouden.

Binnen de coalitie zijn over dit onderwerp kennelijk afspraken gemaakt en daarom wil de VVD het nu nergens over hebben. Want ze willen ‘een betrouwbare partner’ zijn. Toch is dat raar, want deze partij wil altijd alle vrijheid voor ondernemers en nu ze de kans eens krijgt hier stevig stelling in te nemen geven ze niet thuis omdat het niet mag van het CDA. Of omdat ze de discussie in de verkiezingen niet wil voeren? Dat lijkt toch behoorlijk op kiezersangst. Maar met een brede steun van CDA, Leefbaar Swifterbant Dronten en ChristenUnie zal de discussie vast worden doorgeschoven tot na de verkiezingen. Jammer, ik ben dol op principiële debatten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This