Kies duurzaamheid sluit Borssele

donderdag 27 april 20060 Reacties

{mosimage} Vandaag was er in de Tweede kamer een algemeen overleg over het langer open houden van de kerncentrale van Borssele (KCB). Wise en GroenLinks voerde voor de Tweede kamer actie tegen het langer open houden van de KCB. Het is bizar te horen dat er een meerderheid lijkt voor het open houden van de KCB terwijl PvdA, SP en GroenLinks tegen zijn. Mogelijk kan dat de volgende regering zijn en nu stemt een meerderheid in met een voorstel waarop de nieuwe regering niet terug kan komen. Hoezo democratie?

{mosimage} Ik vond het wel leuk om weer eens actie te voeren in Den Haag, dat was alweer lang geleden. De laatste keer was denk ik met Greenpeace en onze “milieu minister” in de Tweede kamer. Maar goed vandaag dus tegen het langer open blijven van de KCB. Een slecht idee en ook wat dat betreft hoop ik dat er snel een linkse regering komt! Dan kan dat ding over een paar jaar eindelijk dicht!

Op verzoek van PvdA, GroenLinks en SP wordt nog juridisch advies ingewonnen over wijzigingen die op het laatste moment zijn aangebracht in de overeenkomst van het Rijk met exploitant EPZ en de aandeelhouders Delta en Essent. De meeste Kamerfracties reageerden gepikeerd op de te elfder ure aangebrachte wijzigingen. Volgens PvdA-Kamerlid Samsom leek het convenant wel een ‘toverbal die elke dag van kleur wisselt’. Kamerlid Duyvendak (GroenLinks) noemde de werkwijze van Van Geel ‘rommelig’, Van Velzen (SP) vond het ‘niet nietjes’, Hermans (LPF) hield het op ‘niet chique’, Van der Staaij (SGP) zei het ‘jammer’ te vinden en Huizinga-Heringa (ChristenUnie) noemde de gang van zaken ‘beneden de maat’.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.