Kerncentrale in de NOP?

zaterdag 28 juli 20070 Reacties

GroenLinksDe GroenLinks fractie in provinciale staten heeft afgelopen week vragen gesteld over het onderzoek van het kabinet een kernecntrale in de Noordoostpolder (NOP) te bouwen. Dat is natuurlijk nog lang geen gelopen race en de coalitie is er over verdeeld. Maar het feit dat dit weer onderzocht gaat worden is eigenlijk al wel schokkend te noemen. PvdA Tweede-Kamerlid en oud-Greenpeace collega Diederik Samsom zegt in de Volkskrant dan ook:

bizar dat het kabinet vasthoudt aan mogelijke bouwplekken voor kerncentrales. Dit is letterlijk en figuurlijk verspilde energie.”

Daar ben ik blij mee en ik hoop dat Diederik zijn stem binnen de PvdA overeind kan houden. Want al spreekt het coalitieakkoord wel uit dat er geen nieuwe kerncentrale komt in deze kabinetsperiode, alles kan daarvoor wel al in werking worden gesteld en sowieso is er zo’n tien jaar nodig om alle precedures te doorlopen. Dus dat is een loze belofte. Het kabinet kan er altijd onder uit door alles in gereedheid te brengen over te gaan tot de bouw en dat feitelijke besluit door het volgende kabinet te laten nemen.

Hoe dan ook, mocht men hier verder meer gaan moeten we de ‘goeie oudwe actievoerdersuitrusting’ maar weer eens uit de mottenballen gaan halen denk ik.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.