Kappen met Kolen Nuon!

donderdag 22 november 20070 Reacties

Kappen met Kolen - GroenLinksMet GroenLinks voer ik vanmiddag actie voor de ingang van het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam. De aandeelhouders van het energiebedrijf bespreken dan de bouw van een nieuwe kolencentrale.

Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak en Europarlementariër Kathalijne Buitenweg beiden de directeur van Nuon een plan aan om te stoppen met kolencentrales.

Volgens GroenLinks zijn kolencentrales een ramp voor het klimaat. Ze stoten evenveel broeikasgas uit als alle Nederlandse auto´s bij elkaar. De Nederlandse regering gaf onlangs toestemming voor de bouw van vier nieuwe kolencentrales. GroenLinks wil dat het rijk, de provincies en de gemeentes de bouw van de centrales toch nog tegen zal houden.

Ook in Europa wil GroenLinks de bouw van kolencentrales in Nederland stoppen. Buitenweg stelde daarom in juli schriftelijke vragen aan de Europese Commissie. Volgens haar zijn kolencentrales in strijd met de doelstelling van de Europese Unie om de CO2-uitstoot met  30% te verminderen voor 2020 .   

“Om de uitstoot van CO2 in Europa te reduceren, dan moet er fors geïnvesteerd worden in duurzame energie. In elk geval niet in vervuilende kolencentrales. Ik heb de Europese Commissie gevraagd hoe de bouw van kolencentrales in Nederland zich verhouden tot de Europese klimaatambities en of ze bereid zijn om de Nederlandse regering op de vingers te tikken”, aldus Buitenweg.

De actie en de ontmoeting tussen Wijnand Duyvendak, Kathalijne Buitenweg en Ludo van Halderen (voorzitter Raad van Bestuur NUON) vinden plaats om 14.30 uur voor de ingang van de aandeelhoudersvergadering op het hoofdkantoor van Nuon, Spaklerweg 20 te Amsterdam. Later meer dus!
 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.