Kamervragen over Luchthaven Lelystad

woensdag 25 april 20070 Reacties

Luchthaven LelystadGroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat Verkeersminister Eurlings wil dat vliegveld Lelystad een filiaal van Schiphol wordt. Onderzoek toont aan dat de maatschappelijke- & milieukosten hiervan veel groter zijn dan de baten. Daarom hebben vorige kabinetten terecht van deze optie afgezien. GroenLinks wil middels kamervragen weten waarop de minister zijn nieuwe inzicht baseert en hoe hij dit rijmt met de ambitieuze milieudoelstellingen van dit kabinet.

Daarnaast is tijdens de campagne voor de provinciale staten fractievoorzitter Adillia Roda uitgeroepen tot Natuurambassadeur voor de Oostvaardersplassen. In de huidige plannen voor uitbereiding van de luchthaven lopen er vliegroutes over de Oostvaardersplassen. De Oostvaardersplassen is één van de grootste aaneengesloten moerasgebieden van West-Europa, met een zeer uitzonderlijke flora en fauna. Bedreigde en zeldzame vogelsoorten hebben er een plek gevonden en groeien in aantallen. Vanuit de Oostvaardersplassen hebben ze zelfs andere natuurgebieden overal in Europa gekoloniseerd. Vliegroutes over de Oostvaardersplassen zijn voor GroenLinks in Flevoland onaanvaardbaar, net als de uitspraken van minister Eurlings, waar de kamerfractie nu dus vragen over stelt!

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.