Kamervragen Bontes/Van Klaveren abject en infaam

maandag 29 december 20140 Reacties

Het ex-PVV duo Bontes/Van Klaveren heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de steekpartij in ons asielzoekerscentrum nabij Roggebotsluis. Deze steekpartij vond plaats in de familiesfeer van bewoners van het AZC. Vermoedelijk is er sprake van huiselijk geweld en is één van de gewonden tevens verdachte, zo meldt de politie.

Laat ik helder maken dat ik al het geweld verafschuw ongeacht of het gaat om huiselijk geweld of ander geweld. Maar in de vraagstelling wordt een relatie gelegd met de locatie van het huiselijk geweld in deze: het AZC Dronten.

Vervolgens koppelen Bontes/Van Klaveren daar de volgende vraag aan: “Begrijpt u dat bewoners uit gemeenten, waar grote aantallen asielzoekers gehuisvest worden, mede door de vele geweldsincidenten, aangeven dat er ingezet moet worden op opvang in de regio in plaats van opvang in Nederland?”

Dat is een abjecte verknoping van feiten en hun eigen hekel aan niet-Nederlanders. Ons AZC biedt plaats aan 1000 asielzoekers en tijdelijk is de capaciteit van de opvang nog eens met 300 plaatsen vergroot op dit moment. In onze gemeente, maar ook in buurgemeente Kampen, is er helemaal geen sprake van grote weerstand tegen het AZC of de asielzoekers die er wonen. Deze suggestie koppelen aan het zeer betreurenswaardige geweld incident is los van iedere realiteit en geeft alleen maar uiting aan de infame opvattingen van de heren Bontes en Van Klaveren.

Daarvoor heb ik maar één term: “ranzige politiek”. Bah!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This