Jubelstemming op het partijcongres

maandag 25 april 20163 reacties

De sfeer is goed in de Rijtuigenloods afgelopen zaterdag. We gaan een nieuwe lijsttrekker benoemen en staan er weer heel goed voor in de peilingen. Hier en daar dromen we er van ‘de grootste op links’ te worden. Jesse spreekt in zijn toespraak tot het congres de wens uit dat GroenLinks het ‘motorblok van het volgende kabinet kan worden’.

In de analyses van het congres in de kranten en overige media lees je vooral de vraag hoe Jesse zijn ambities een invulling gaat geven en hoe hij de nieuwe groepen kiezers kan aanspreken.

Gistermiddag, op een verjaardag in Rotterdam, werd ik op Jesse aangesproken door iemand die zichzelf ‘niet echt bepaald een GroenLinks-stemmer’ noemt, maar die zich toch aangesproken voelt door het verhaal van Jesse. “Over vluchtelingen zegt hij bijvoorbeeld echt hoe het ervoor staat. Hij is de eerste politicus die ik gewoon in begrijpelijk Nederlands een verhaal hoor vertellen, wat ik misschien liever niet zou willen horen, maar wel hoe het echt in elkaar zit. Daar kan ik wel enthousiast van worden, want het is een reëel beeld met oplossingen”.

Gewoon het hele verhaal vertellen, niet er omheen draaien en met concrete oplossingen of maatregeken komen. Dat is het verhaal van Jesse en dat we als partij het komende jaar verder moeten uitbouwen. Het is het verhaal waar mensen naar snakken: geen mooie praatjes, niet draaien om de hete brei; maar een oprechte uitleg en zoeken naar een oplossing. Ook al is dat niet voor iedereen de gedroomde oplossing, als het maar haalbaar en oprecht is.

3 Reacties

  1. Frank Pels

    Alle lof voor Klaver. Nu maar hopen dat hij niet te vroeg piekt……. 🙁

  2. Paul Vermast

    Zeker Frank! Daar zullen we met z’n allen hard aan moeten werken de komende maanden. Help je mee? 😉

  3. Frank Pels

    Je weet dat ik GroenLinks een warm hart toedraag. Na het Sap-Didi-*censuur* even wat minder…. maar zelfs dat slijt.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This