Jong & Actief en felicitaties voor Judith

zondag 8 februari 20091 reactie

Weer terug van het eerste weekend van het ‘GroenLinks talentenklasje’ Jong & Actief eerst maar eens op Planeet GroenLinks zitten grasduinen in de reacties op de verkiezing tot Europees lijsttrekker van Judith Sargentini.

Met 40% opkomst is het referendum geldig en levert een duidelijke winnaar op. Een hartelijke felicitatie aan het adres van Judith met deze overwinning. Zoals bekend was ik voor Niels van den Berge als lijsttrekker, maar de campagne gaat door; Niels op 2!

Het advies van de kandidatencommissie bij Niels was erg positief vanaf plek twee. Dus alle reden om hem ook op deze plek te zetten. Daarnaast; GroenLinks heeft weer eens gekozen voor een Amsterdammer op de hoogste plek (niet dat dit een slechte keuze is geweest in het verleden, kijk maar naar Femke en Kathalijne), maar nu de Randstad haar lijsttrekker heeft is het van belang een goede regio kandidaat op de tweede plaats te zetten. Nederland is groter als de Randstad en ook daar is talent te vinden! Daarom wil ik de Zeeuws-Europees -Wageningse  Niels als tweede plek.

Over talent gesproken, net terug in de bewoonde wereld (in het conferentieoord in Elspeet was helaas geen wifi en gaven de meeste telefoons nauwelijks een verbinding met de buitenwereld) ben ik met mijn hoofd nog half bij het afgelopen weekend Jong en Actief. Vijftien jonge en talentvolle GroenLinksers bijeen om begeleid te ontdekken welke leuke ‘klussen’ er binnen GroenLinks te doen zijn. Van Kamerlid en partijbestuurder, tot raadslid of fractiemedewerker (al dan niet bij de Tweede-Kamer). De achtergrond van de groep was heel verschillend. Van mensen die zoals ik in de jaren ’90 lid zijn geworden tot mensen die pas een paar maanden lid zijn. In leeftijd variërend van 19 tot 31 jaar (heel apart om nu voor het eerst eens de oudste te zijn). Maar natuurlijk ook in bekendheid met en binnen de partij. Twee partijraadsleden die ook actief zijn als burgerraadslid tot iemand die alleen lid is en verder nog niet veel binnen GroenLinks heeft gedaan. Maar ondanks de verschillen is het een leuk aan elkaar gewaagde groep die -zoals het goede GroenLinksers betaamd- meteen de diepte en de inhoud  in willen als er een debatje ontstaat.

Kortom, ik ben zeer geïnspireerd terug gekomen uit Elspeet en de jonge honden zijn nu met een opdracht de partij in gestuurd. Over vier weken zien we elkaar weer in Utrecht. Ik heb er zin in!

1 Reactie

  1. OPA

    Leuk leuk! Ik ben benieuwd of we wat gaan merken van jouw geheime missie 😉

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.