Jesse Klaver nieuwe partijleider

dinsdag 12 mei 20153 reacties

Vandaag is bekend geworden dat Bram van Ojik aftreed als partijleider van GroenLinks en vertrekt uit de Tweede Kamer. Dat vertrek is onverwachts en dat vind ik jammer. Bram heeft goed werk geleverd voor de partij en in zeer moeilijke omstandigheden waarin de golven hoog waren het GroenLinks-schip naar rustig vaarwater gebracht en de rust en stabiliteit gebracht die nodig was. Daarbij zijn de peilingen weer op het niveau van de tijden van Femke Halsema en dat is na het drama van 2012 bijzonder te noemen. Kortom, we zijn Bram veel dank verschuldigd, maar het is nu tijd voor een nieuwe generatie.

Jesse Klaver volgt Bram op als fractievoorzitter in de Tweede Kamer en als partijleider. Daarmee wil ik Jesse van harte feliciteren! Ik ken Jesse al jaren en heb groot vertrouwen dat hij in staat zal blijken om GroenLinks met een fris elan de komende jaren neer te zetten.

De afgelopen jaren heeft hij zich weten te positioneren als gezaghebbend GroenLinks Kamerlid en hoewel sommigen hem met zijn 29 jaar denken te moeten wegzetten als ‘snotneus’ is het iemand om rekening mee te houden.

Ik wens Jesse alle succes!

3 Reacties

  1. Frank Pels

    Van Oijk is een prima politicus en debater….. maar niet echt een goede TV-persoonlijkheid. En dat heb je helaas wel nodig om flink wat stemmen binnen te harken. Ik denk dat Jesse Klaver het op TV beter doet (en dat ga je terugzien in de peilingen).

  2. Paul Vermast

    Het is jammer dat je mogelijk inhoudelijke inbreng eigenlijk al verloren gaat door je diskwalificatie voordat je überhaupt tot inhoud komt Aaron.

    Dus ik laat je analyse dan ook maar voor wat deze is.

    Paul

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.