Irak: het verantwoordingsdebat

dinsdag 16 februari 20100 Reacties

We hebben er allemaal 7 jaar op moeten wachten, maar vandaag zou het Kabinet verantwoording afleggen over Irak na het stevige (of eigenlijk snoei harde) rapport van de commissie Davids. De toon werd al meteen gezet door mijn partijleider Femke Halsema die een motie van wantrouwen in de lucht hing. Zoals zo vaak de laatste dagen ben ik trots op haar optreden. Oprecht, onbevangen, open en recht door zee verwoord ze het GroenLinks standpunt.

Dat ze het goed doet blijkt ook wel uit de inbreng van de PvdA. Na 7 jaar wachten en 7 uur debat stelt fractievoorzitter Hamer geen vragen meer aan het Kabinet. Alles wat de PvdA te vragen had was al gevraagd door Femke Halsema. Het wachten is nu nog op iemand die bij de PvdA het licht uit doet. Wie durft? Diederik?

Update:
Vanzelfsprekend had de PvdA weer slappe knieën en weinig ruggengraat. De motie werd niet aangenomen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This