Intelligente lockdown

dinsdag 31 maart 20200 Reacties

Nederland zit in een ‘intelligente lockdown’. En dat zal nog wel even zo blijven. Zoveel is inmiddels duidelijk. De berichten vanuit de ziekenhuizen zijn angstwekkend en soms hartverscheurend. Maar we zetten er samen de schouders onder. De regels worden goeddeels nageleefd en hoewel het RIVM somber is, zien ze heel voorzichtige vooruitgang.

Heel lang geleden, het moet begin maart zijn geweest, leefden we in een wereld waarin het optuigen van de permanentetoezichtsmaatschappij en de uitverkoop van privé-details die niemand een bal aangaan op gepast wantrouwen werden getrakteerd”. Met deze inleiding begon de column van Sheila Sitalsing in De Volkskrant afgelopen weekend. Een column waarin ook inhoudelijk de vinger op de pijnlijke plek wordt gelegd. Maar dat is misschien een onderwerp voor een andere keer. 

Want de wereld vóór Corona lijkt inmiddels ver weg en de onheilstijdingen van het RIVM wekken niet de indruk dat we snel naar die situatie zullen terugkeren. Om deze redenen heeft het kabinet vanavond de maatregelen die golden tot 6 april verlengd tot na Koningsdag. De ‘intelligente lockdown’ blijft dus van kracht.

We doen het samen!

De komende -minimaal- vier weken zullen we dus op dezelfde voet verder moeten gaan zoals we de laatste twee weken hebben geleefd. Met fysieke afstand, maar dichter bij elkaar dan ooit. Digitaal verbonden en via talloze spontane acties. Blijft dat ook de komende tijd volhouden!

Dat zal lastig zijn, zeker met vrije dagen zoals Pasen of Koningsdag voor de boeg. Zeker als het mooi weer is en je het liefste met vrienden zou neerstrijken op een terrasje of in een park. Doe dat dus niet! Houd altijd en overal die 1,5 meter afstand van mensen buiten jouw huishouden. 

Het zal lastig blijven om de maatregelen met elkaar te blijven volhouden, zeker als deze langer duren. Want het liefste willen we zo snel mogelijk terug naar “heel lang geleden, het moet begin maart zijn geweest”.

Kijk een beetje naar elkaar om!

Luisterend oor

Iedereen gaat verschillend met deze situatie om. Voor de een is het een welkome vertraging in het jachtige leven en gedwongen qualitytime met geliefden. Anderen zijn bezorgd, eenzaam of bang.

Kan ik iets voor je betekenen? Dan ben ik er!

Neem je contact op?

Hou je taai!

Paul

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.