Integratie debieltje

maandag 19 februari 20070 Reacties

Ons nationale integratie debieltje Geert Wilders heeft het voor elkaar. Naast Links en weldenkend Nederlands is zelfs Saudi-Arabië de uitspraken van Wilders zat. De ambassadeur van het land heeft informeel (Dan Haag zal niet nalaten te benadrukken dat het informeel was) geklaagd over Wilders. De directe aanleiding voor de rel is een interview van Wilders eerder deze week met het dagblad De Pers. Daarin zegt hij dat moslims die in Nederland willen blijven de helft van de koran zouden moeten verscheuren omdat er in het heilige boek “verschrikkelijke dingen” staan.
Mijn probleem is nu alleen dat je hier komt aan de vrijheid van meningsuiting. Want ik vind dat Wilders dit niet zou moeten zeggen, maar verbieden gaat ook wel weer wat ver! Daarbij is het ook wel wat verwonderlijk dat een, als bepaald niet-democratisch land bekend staand, Saudi-Arabië een beetje kritiek op leden (wat je ook van die leden vindt) van ons democratisch parlement gaat lopen leveren. Maar als de heer Wilders zich iets beschaafder en respectvolle uit zou laten zou ik hem ook geen integratie debieltje meer hoeven noemen en dat is ook wel weer zo prettig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.