Inpakken

vrijdag 11 december 20090 Reacties

koffer20inpakkenDe uren tikken vandaag langzaam van de klok. Het is druk. Vandaag moet ik mijn koffers pakken voor Kopenhagen, want morgenavond vertrekt de Kopenhagen-Express vanuit Utrecht om de Nederlandse klimaatdelegatie naar Kopenhagen te brengen. Morgen wordt een drukke dag. Vroeg naar het Landelijk Bureau van GroenLinks om de GroenLinks talenten van ‘Jong en Actief binnen GroenLinks’ te begeleiden en daarna snel door naar ons nationale klimaat evenement Beat the heat Now in de Jaarbeurs. Aan het einde van het evenement vertrekt de trein.

Maar de uren tikken nu dus weg en ik tik maar door op mijn laptop. Laatste klimaatnieuws updaten op Kopenhagen Report, mijn eigen website bijwerken, de laatste mails tikken aan collega GroenLinksers over de verkiezingscampagne en stilletjes aan denken wat ik allemaal moet meenemen en zeker niet mag vergeten.

Batterijen opladen van mp3 speler, fototoestel, flitser, telefoon en laptop. Alles moet morgen natuurlijk wel werken. Niet vergeten de toegangsbewijzen voor de Klimaat-Express. Vraag me af of ik nog ergens een kaart van Kopenhagen op de kop zou kunnen tikken in Dronten. Ben er bang voor…

Maar ja, de vraag is natuurlijk ook of dat wel nodig is. Zal ik meer zien van Kopenhagen dan de directe omgeving van het Bella Centre en mijn cruiseschip waar ik overnacht? Vast wel!

Voor de zekerheid, ik ga toch maar eens mijn laptop dicht doen, douchen, poezenvoer halen (want poes wil ook eten de komende dagen en wordt als altijd goed verzorgd!) en dan toch echt gaan stapeltjes maken, inpakken en kijken of alles past. Want Kopenhagen; nog één nachtje en dan komen we er aan!

In 2009 vond de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats in Kopenhagen. In de Deens hoofdstad moest een nieuw klimaatakkoord worden gesloten.Namens de Europese fractie van GroenLinks was Paul werkzaam in Kopenhagen gedurende de klimaattop. 

Paul Vermast

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.