Inleidende beschieting op de bezuiniging: Lowlands weg?

maandag 18 april 20112 reacties

Mojo, de organisatie van Lowlands, heeft het bericht naar buiten gebracht dat ze Biddinghuizen willen verlaten als de gemeente de toeristenbelasting met 60 cent verhoogd van € 0.80 naar € 1.40 per nacht. Volgens Lowlands kost dat het festival grofweg 99.000 euro extra.

Op dit moment zegt de organisatie nog niet met de gemeente in gesprek te zijn. Komende dagen gaat de gemeenteraad met organisaties in gesprek die getroffen worden door de bezuinigen, dus ook de recreatieondernemers zoals Mojo.

We gaan als raad open het gesprek in. Dat geldt voor mijn fractie ook. Maar als ik heel eerlijk ben: voor Lowlands ben ik niet zo bang dat die bijna 100.000 euro echt een probleem is. Dan is de verkoop volgend jaar misschien niet weer een record, de kaarten zullen ze vast wel kwijtraken denk ik zo.

2 Reacties

  1. Frank Pels

    Lowlands is misschien niet zo’n probleem.

    Bij de campings – en dan met name de seizoenplekken – zit wel een aandachtspunt

    Item omroep Flevoland

  2. Paul Vermast

    We gaan open het gesprek aan. Ook met de recreatieondernemers.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This