Informatieavond

donderdag 7 september 20060 Reacties

{mosimage}Vanavond was er een informatieavond over het “project IJsseldelta”. Dat is kortweg de veel besproken bypass van de IJssel ten zuiden van Kampen. Dat zal tussen nu en 25 jaar het gebied tussen het Drontermeer en de stad Kampen ingrijpend veranderen. De plannen zoals die vanavond werden gepresenteerd laten de bypass in de IJssel zien, de  N23, de N50, de Hanzelijn en uitbereiding van Kampen tot aan het Randmeer. Daarnaast wordt de sluis van Roggebot naar het Zuiden verplaatst en komt er bij de huidige sluis een waterkering om overstromingen bij storm te voorkomen. In 2030 is het gerealiseerd… Samen met Paulien van Vlaanderen (SP) zat ik te berekenen hoe oud ik dan ben… Dan ben ik 53 jaar. Dat is nog eens lange termijn planning. Maar ja, regeren is vooruitzien zeggen ze dan ook. Kijk voor meer informatie over het project op www.ijsseldelta.info (het project IJsseldelta Zuid).


Daarna met Peter van Bergen (PvdA) en Onno Bakker (Leefbaar Dronten) nog even door ons nieuwe centrum gelopen. Van alles gezien en besproken, en veel gehoord. Gisteravond om 24 uur was de nieuwe Jamin volledig uitverkocht. De hele toko was leeg, geen snoep meer te krijgen. De manager zei, begreep ik van wethouder Hillebrand, dat hij dit nog nooit had gezien. Toen we ons rondje bijna rond hadden kwamen we langs de Expert. Daar lagen mensen met dekens op kussens voor de deur. Morgen kunnen de eerste vijf bezoekers een grote LCD televisie voor € 150.00 kopen. Dus daar komen wel mensen op af. Grappig dat dit in ons dorpje gebeurt. Dat er nooit iets gebeurt in Dronten kunnen we niet meer zeggen toch?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.