In naam van Oranje!

maandag 4 april 20110 Reacties

‘Eerwaarde’ Paul aan het bier

De beste manier om af te kicken van een stevige raadsvergadering donderdag is meteen de dag er na te vertrekken en echt helemaal wat anders te gaan doen. Afgelopen vrijdag was het 1 april en dat is de datum dat in 1572 de Watergeuzen Den Briel in namen: “In naam van Oranje doe open de poort.

Nog ieder jaar wordt dit feit herdacht door het naspelen van deze verovering van de Geuzen op de Spaanse overheersing door inwoners van Brielle. Een zichzelf respecterende Briellenaar doet daaraan mee heb ik me laten uitleggen dus werd ik vrijdag meegesleurd door mijn lieve vriendin die Brielse uit de binnenstad is en dús op 1 april in Den Briel wil zijn.

Voordat ik het wist werd ik van Drontens raadslid omgebouwd tot monnik en mocht ik mee de straat op om de bevrijding van Den Briel mee te maken en daarna met de Geuzen te ‘zuipen als een Tempelier’. Het sfeertje deed mij denken aan de Meerpaaldagen gecombineerd met carnaval dus ik heb me meer dan vermaakt. Proost! Euh.. Amen dus!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This