Ik twitter dus ik maak nieuws

woensdag 16 december 20090 Reacties

twitter-hashcloudsTerwijl we in het GroenLinks Kopenhagen Perscentrum de top proberen te volgen en te verslaan is twitter nu bijna van levensbelang geworden. Op de top zelf gebeurd vrij weinig. Het onderhandelen lijkt stil te liggen en slechts de mensen die heel dicht bij de onderhandelingen zitten lijken nog wat mee te krijgen. Dan zijn de updates via twitter wel van grote waarde!

Zo twitterde de Deense overheid dat ze vanaf morgen 8 uur een alternatieve top organiseert voor de NGO’s. Die mogen de officiële conferentie niet meer bijwonen omdat het UNFCCC 45.000 mensen heeft geaccrediteerd voor een gebouw waar er maar 15.000 mensen in kunnen. Foutje bedankt!

Dat nieuws haalden we van twitter en hebben daar een mooi persbericht van kunnen maken. Want het is natuurlijk een schande dat de NGO’s en daarmee de maatschappij van de onderhandelingen worden uitgesloten.

Ook gisteravond was twitter bijzonder handig. Terwijl ik met een aantal mensen aan het eten was kwam via twitter het bericht dat het Nederlandse bedrijfsleven een borrel organiseerde voor de Nederlandsers op de top. Daar zijn we -natuurlijk- heen gegaan. Was een leuke borrel (drank was gratis en onbeperkt) en een geweldig netwerk moment met alle topshots van het Nederlandse bedrijfsleven en de natuur- en milieubeweging. Kortom, een hele leuke avond. Aan het einde met een paar andere leuke mensen nog naar een andere kroeg; dus veel te weinig geslapen voor deze lange dag werken. Ga zo naar het schip en heel vroeg slapen denk ik (hoewel ik me dat iedere avond voorneem en de nachten steeds korter worden).

In 2009 vond de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats in Kopenhagen. In de Deens hoofdstad moest een nieuw klimaatakkoord worden gesloten.Namens de Europese fractie van GroenLinks was Paul werkzaam in Kopenhagen gedurende de klimaattop. 

Paul Vermast

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.