Ik steun Niels van den Berge

zaterdag 6 december 20082 reacties

Vandaag is de strijd om het Europese Lijsttrekkerschap van GroenLinks formeel losgebarsten. De kandidatencommissie heeft de lijst bekend gemaakt en draagt drie kandidaten voor als lijsttrekker: Bas Eickhout, Judith Sargentini en Tineke Strik. Daarnaast hebben Niels van den Berge en Alexander de Roo zich ook kandidaat gesteld.

Mijn steun tijdens het referendum zal uitgaan naar Niels van den Berge (23, Tholen). Hij werkt als beleidsmedewerker milieu van de huidige GroenLinks-delegatie in het Europees Parlement en was bestuurslid van de GroenLinkse jongerenorganisatie DWARS.  Als ‘jonge Zeeuw in den vreemde’ steun ik natuurlijk die andere ‘jonge Zeeuw’ die naar Europa wil.

Een krachtiger pleidooi voor de kandidatuur van Niels als de kandidatencommissie in haar  advies geeft kan ik niet formuleren:

Niels is werkzaam als beleidsmedewerker milieu van de huidige GroenLinks-delegatie in het Europees Parlement en heeft daardoor veel (detail)kennis en ervaring opgedaan van het (euro)politieke handwerk. Omdat hij weet ‘hoe de hazen lopen’ in Brussel zal Niels snel ingewerkt zijn als europarlementariër. Zijn deskundigheid op het groene terrein is logischerwijs groot. De commissie acht hem in staat om de jonge achterban van de partij te enthousiasmeren en  te motiveren voor Europa. Niels presenteert zich zelfverzekerd en doelgericht. De commissie ziet in hem een aanstormend talent dat nu al als volwaardig parlementslid zou kunnen functioneren.

Voor veel mensen (vooral ook de jongeren) is Europa een ver van mijn bed show. Daarom denk ik dat GroenLinks met deze krachtige en toekomstgerichte kandidaat het juiste signaal afgeeft. We sturen een jong aanstormend talent als lijsttrekker Europa in. Jong, aansprekend en toekomstgericht. Dat is precies wat we nodig hebben in Europa. Voor de toekomst, zin in Europa!

2 Reacties

 1. Steven de Vries

  welcome to the club!

 2. Paul Vermast

  Há, dank!
  Maar dat is voor Niels geen nieuws hoor 😉

  Maar altijd leuk om met jou in een club te zitten.

  Bedankt trouwens voor de titel. Die heb ik schaamte loos van jou gejat!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This