Ik mis Paul Nijssen

zondag 20 februari 20110 Reacties

Paul Nijssen

Waar is de oud-SP voorman uit de afgelopen raadperiode die overstapte naar Leefbaar Swifterbant Dronten? Hoewel ik het eigenlijk niet verwacht had om te zeggen: ik mis Paul nogal. Want daar waar we de afgelopen jaren met Leefbaar Swifterbant Dronten op sociaal gebied goed zaken konden doen lijken de Leefbaren zich als een soort van VVD Plus op te gaan stellen en de zwaarste lasten op de zwakste schouders te willen laten rusten. Waar is de bevolgen SP-er, Leefbaar Wethouder, het sociaal bewogen burgerraadslid Paul Nijssen van Leefbaar Swifterbant Dronten om de fractie op koers te houden?

Want tijdens de raadsvergadering van februari stemde Leefbaar Swifterbant Dronten als braaf coalitiegenoot in met het collegevoorstel om de toegankelijkheidsbijdrage voor de minima niet te indexeren. Dat wil zeggen dat de bijdrage die mensen kunnen aanvragen omdat ze zelf niet het geld hebben om de kinderen naar een sportvereniging of het CKV te laten gaan niet worden aangepast aan de inflatie. Ook geldt dit voor de aanschaf van duurzame goederen zoals een koelkast of een wasmachine. Voor mensen tot 110% van het minimumloon kunnen dat soort aanschaffen echt een groot probleem zijn en iemand kan eigenlijk zonder. Ondanks dat hebben CDA, VVD en Leefbaar Swifterbant Dronten besloten deze bijdragen niet meer mee te latenmee bewegen met de prijsstijgingen in de winkels. Sja.. de meest kwetsbare groepen vangen de klappen wel op. Zo kennen we de VVD en de naastenliefde van het CDA weer. Maar Paul, beste Paul… hoe kan jouw partij hier in Godsnaam mee instemmen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This