Hypocrisie van NUON

dinsdag 21 augustus 20070 Reacties

Help ons Klimaat niet naar de kolen (Greenpeace)Energiemaatschappij NUON zend sinds vorige week een spotje uit op televisie over het water (zie hieronder). De nieuwe strijd tegen het water door de klimaatverandering. “Samen kunnen we daar iets aan doen. Wij. En U”. Staat er op een bepaald moment te lezen.

Mooie spot hoor! Ik was is Zeeland vorige week en zag beelden van De Ramp (voor niet Zeeuwen, de watersnoodramp in 1953), de Oosterscheldekering, de zee, het J.W. Topshuis kortom… beelden die mij als Zeeuw en Nederlander bijzonder aanspreken. Slim gedaan dus. Tot op het laatste moment heb ik me afgevraagd van wie die spot zou zijn? NUON..

Wat een stel hypocrieten bij elkaar zeg. Want dit is hetzelfde NUON dat ook een vergunning heeft gekregen om een nieuwe kolencentrale te bouwen! De geplande kolencentrale gaat jaarlijks net zoveel broeikasgassen uitstoten als 2 miljoen auto’s!

Het klimaatprobleem, samen kunnen we daan iets aan doen. Wij. En U Maar nu even niet zeker?

[youtube TBt3ZNadeYM]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.