Hoogvliegers

zondag 3 februari 20130 Reacties

vliegtuig_laag_boven_Dronten_West_kleinDe motie om met een vliegtuig als een Boeing 737 (of iets vergelijkbaars) laag over Dronten te vliegen, was naar mijn opvatting een merkwaardige stunt van het CDA afgelopen donderdag. Het voorstel is financieel niet onderbouwd en het college zit dus nu met een motie opgescheept die ze (financieel) niet kan uitvoeren. Toch willen 20 van de 25 gemeenteraadsleden dat het wel gebeurd. Mij lijkt dat dit moet lijden tot de val van het college. Uitvoeren gaar niet, maar de ruime meerderheid wil het.

Vermoedelijk zal het wel loslopen. Beetje turbulentie en meer niet. Want de fractievoorzitter van het CDA vertrouwde het college toe dat men wel een creatieve oplossing zou bedenken.

Ik zal het college helpen: huur een busje en rij naar Schiphol. Er zijn prima smartphone apps die je precies vertellen wat er vliegt zodat je extra kan opletten als er een type komt overvliegen dat ook op Lelystad zou moeten gaan landen in de toekomst. Iedereen die wel eens 10 tot 15 km van Schiphol is geweest weet dat horen en zien je dan vergaat.

Het zou mij zeer verbazen als het college met wat anders zal komen en daadwerkelijk gaat vliegen. Daarvoor is dus niet zo gek veel creativiteit nodig. Maar ja, het zijn niet van die hoogvliegers bij het CDA kennelijk. Maximaal 3000 voet begrijp ik uit de motie…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.