Waterliniepad: Weesp – Naarden

dinsdag 29 april 20081 reactie

WaterliniepadZondag ben ik begonnen met het wandelen van het Waterliniepad, dat van Weesp naar Werkendam loopt over een afstand van 145 km. De eerste 20 km van het pad heb ik dus weg gewandeld en ben daarbij heerlijk verbrand. Want de hoge bewolking maakte het eigenlijk niet zo erg zonnig. Maar schijn bedriegt blijkt maar weer.

Vanaf station Weesp leidde de route in eerste instantie Weesp in en daar ontdekte ik dat het eigenlijk een erg schattig stadje is. Ik had van Weesp niet meer beeld als dat je uit de trein kon zien en daarom leek het me niet veel bijzonders. Dus ik moest al snel mijn mening bijstellen. Via de stadswallen en een fort langs de Vecht naar Muiden.

Langs de Vecht

Het lopen langs de vecht vond ik tamelijk saai omdat bijna over de hele lengte van Weesp naar Muiden woonboten het uitzicht op het water wegnemen. Wel heb ik ontdekt waar Sinterklaas zijn schip afmeert als hij Koninginnedag komt vieren.

MuiderslotBij Muiden maakt de route een rondje Muiderslot door het stadje en ook hier opnieuw langs de stadswallen terug onder de A1 door waarna je volgens de bordjes bij de hekken het Naaderdermeer binnenloopt. Via een graspad op weg naar de spoorlijn van Weesp naar Flevoland om daar onderdoor echt het Naardermeer binnen te wandelen. Bij de werkschuur van Natuurmonumenten was een heerlijke kop koffie te krijgen en het weer was heerlijk. Zodra de zon er echt bij kwam was het eigenlijk te warm, maar de hoog hangende bewolking zorgde er voor dat het aangenaam wandelweer bleef.

Naardermeer

Het Naadermeer is prachtig en op een mooie zondag trekt het ook heel wat mensen aan voor een bezoekje. Lekker wandelen of fietsen en genieten van het weer. Maar wat me ook op viel is dat in Nederland alles snel moet. We rennen en vliegen maar heen en weer en als we dan gaan ontspannen naar we weer rennen. Ik vond het verbazingwekkend hoeveel Joggen in het Naardermeermensen ik, ook best een eind het natuurgebied in, nog tegen kwam die aan het joggen zijn. Dan ga je even lekker naar buiten om te ontspannen en dan is het nog rennen en vliegen. Nou ja, laat ik maar concluderen dat joggen niet ‘mijn ding’ is.

Vanuit het Naardermeer loopt je eigenlijk meteen Naarden in waar mijn tochtje van zondag eindigde. Maar niet voordat ik nog even Naarden vesting binnen gelopen ben voor een heerlijk ijsje. Komend weekend misschien wel Naarden naar Nederhorst den Berg. Even kijken hoe het zit met de bus terug vanuit Nederhorst.

Het Platteland dat zorgt voor voedsel uit de landbouw, zorgt voor ontspanning in de natuur, voor landschappen om te recreëren en te sporten. Dat platteland verdient meer aandacht en waarderingen.

Natuurbeschermers en boeren zijn bondgenoten. Boeren willen een goed en gezond product telen waarvoor ze een redelijke prijs krijgen. Ons gezamenlijke landschap hun productiegrond en daarmee onze gezamenlijke verantwoordelijkheid én gedeeld belang!

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten.

Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

1 Reactie

  1. OPA

    Haha – Paul er is iets dat heet “Sporten”. In je vrije tijd bovengemiddelde fysieke inspanning leveren. Dat doen mensen (je jegelooft het bijna niet) voor hun plezier. Het plezier wordt alleen nog maar groter als je dat in een mooie omgeving kunt doen, een sportschool met veel leuke soortgenoten van de andere sexe of lekker in de natuur – maar net waar je voorkeur van de dag ligt.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.