Hoe stemmen wij eigenlijk?

dinsdag 1 juli 20080 Reacties

Wat stemt mijn raad?De FlevoPost zet deze week de stemming met haar peiling op de website:

“De gemeenteraad vergadert deze week over de Kadernota 2008. Dat is totaal oninteressant, want ik heb geen idee wat de Kadernota is. Ik zou me er in kunnen verdiepen, maar daar heb ik geen zin in. Ik geloof namelijk niet dat ik er iets aan heb als ik weet wat de Kadernota 2008 is”.

Volgens mij moet het antwoord op deze vraag “oneens” zijn. Want wij als raad beschikken over uw geld als burger. Nemen besluiten over wat we wel en niet gaan doen, of er wel of geen MFC komt, wel of geen subsidie voor de Meerpaaldagen, wel of geen aandacht voor duurzaamheid binnen de gemeente.

Gisteren verzuchtte ik al dat het goed zou zijn als er een andere verhouding binnen de raad zou komen na de verkiezingen en wees ik ook op het stemgedrag van partijen. Immers hoe fracties stemmen zegt meer over hun politiek dan de mooie beloften bij de verkiezingen.

Dat de burgers zich niet willen verdiepen in de Kadernota (zoals de FlevoPost in haar poll suggereert) geloof ik ook wel. Maar ik vind wel dat iedereen enige interesse aan de dag mag leggen voor wat we doen. Goed middel om meer inzicht te krijgen wat onze raad doet is misschien www.watstemtmijnraad.nl Zeer eenvoudig is dan te zien welke partij wat heeft gestemd. Ik zal de voorzitter van de raad vandaag nog vragen of ook Dronten zich hier zo snel mogelijk bij kan aansluiten! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This