Hoe is het in Gods naam mogelijk?

dinsdag 29 mei 20073 reacties

OngeloofAfgelopen vrijdag maakte ik onderstaand grapje tegen een collega van GroenLinks
“Er wordt toch alweer zo’n anderhalve maand niet in de media verteld dat er crisis bij GroenLinks. Dus misschien moet ik de Partijraad toch maar zijn gang laten gaan?” Ja; dat grapje durf ik dus nu niet meer te herhalen… Na een dagje op kantoor geen nieuws te hebben gevolgd kijk is niets vermoedend op Planeet om te zien waar GroenLinks zich druk overmaakt en (met excuus voor de woordkeuze) mijn bek klapte op mijn bureau..
Ik ga er geen kwalifikaties meer aan hangen. Dat hebben GroenLinksers voor mij al beter gedaan. Een overzichtje van grasduinen op de planeet..

Steven de Vries: “Daar gaan we weer! Het lijkt niet op te houden, keer op keer, steeds maar weer krijgen individuele “prominenten” uit de partij het voor elkaar GroenLinksleden te naaien.”

Christiaan Jongeneel: “Allicht wilde ook dit statenlid als zelfbenoemd vertolker van het gesundenes GroenLinkses Volksempfinden een waarschuwing aan de partijtop geven. Partijvoorzitter Henk Nijhof kondigt een diepgaand onderzoek en gesprek aan. Als de eerste impressie klopt, kan na dit gesprek de royementsbrief de deur uit.
Dan krijgen we vast wel weer geëmmer dat je binnen GroenLinks geen dissidente geluiden mag laten horen en dat de statuten niet democratisch genoeg zijn vastgesteld, dus dat het ernstig schaden van het partijbelang geen reden mag zijn voor royement. Welnu, ik ben ook lid en ik vind van wel. Ophoepelen!”

Michel Klijmij: “Door als fractie af te wijken van het gangbare stemgedrag (stemmen op de lijsttrekker) maken zij in feite misbruik van hun macht. Dit is geen waarschuwing naar de partijtop, maar een dikke middelvinger naar de leden op het congres die de lijst hebben samengesteld.”

Ik sluit me maar voor mijn eigen gemak maar aan bij Christiaan: “ophoepelen”!

3 Reacties

 1. Mathieu Heemelaar

  Ik protesteer tegen de actie van de drie statenleden uit Zuid-Holland. Dit is een onacceptabele vorm van eigen richting. Het congres heeft democratisch de lijst vastgesteld. Ik roep hierbij Jan Laurier op zijn zetel niet in te nemen. Daarnaast verzoek ik de partijvoorzitter tot op de bodem uit te zoeken, wat er in Noord-Holland fout gegaan is. Een lid heeft hier GroenLinks als geheel en Herman Meijer in het bijzonder gedupeerd en neemt daar vervolgens ook nog geen publieke verantwoordelijkheid voor tot op dit moment (di 19.00u). Dit statenlid zou op moeten stappen. Graag reactie!

 2. inti

  What is going on? Don’t you guys think that there is quite a long way from disagreeing with somebody to asking for his/her head? Are you really saying that some researcher has to figure out who voted against Herman, so that we can kick the person out of the party? Who is going to be the investigator? Jack Bauer? Do you people really want to walk on top of vote secrecy, in order to make the will of the congress effective? Since when did we threat minorities in groenlinks?

  Look, I do not like that GL wasted one chair. I regret that Herman will not be in the senate (independently of my disagreement with some of his decisions). I would not vote like this. BUt hey! Are you guys not going far too far?

 3. Mathieu Heemelaar

  Inti,
  Tot mijn grote spijt zie ik dat je deze blog niet eens op je eigen website hebt geplaatst. Ik kan dan ook niet anders dan hier reageren.

  Wat er aan de hand is: het draait om democratische beginselen. Je lapt de uitspraak van een congres aan je laars. Een politieke doodzonde wat mij betreft. Niets minder dan dat…

  That’s going on. Ben blij dat ik niet op jou gestemd heb in de partijraad, toen je je kandideerde voor het partijbestuur. Ik ben kwaad, ja, en vooral kwaad als ik jouw opmerkingen goed tot me door laat dringen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.