Hillebrand Thorbecke?

zondag 14 mei 20060 Reacties

{mosimage}Ik hou wel van een beetje ambitie, maar wethouder Hillebrand Koning durft wel op zijn weblog. Ik citeer: “Toen Thorbecke in 1849 zijn eerste kabinet presenteerde, werd dat kabinet kritisch benaderd. Belangrijke opponenten als Groen van Prinsterer en Donker Curtius verweten het nieuwe kabinet dat het geen inhoudelijk programma had. Thorbecke was echter pragmatisch ingesteld en antwoordde met de beroemde woorden: "Wacht op onze daden!" En de geschiedenis heeft geleerd dat het kabinet Thorbecke I (1849-1853) een van de belangrijkste kabinetten uit onze vaderlandse geschiedenis is geworden, dat onder meer de Kieswet, de Provinciewet en de Gemeentewet tot stand bracht. Op 6 april heeft onze nieuwe coalitie (ik noem het wel eens Engelvaart I) een coalitieakkoord gepresenteerd. Het werd door de oppositie met min of meer dezelfde woorden onthaald als in 1849 gebeurde: te weinig inhoud.”


Laten we eerst de geschiedenis maar eens afwachten die nu nog toekomst is! Dan kunnen we over vier jaar; of nog veel later, wel bepalen hoe goed of slecht dit het College het heeft gedaan. Maar om nu al de vergelijking met Thorbecke te maken vind ik eigenlijk wel wat ver gaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.