Hete zomer

woensdag 26 juli 20060 Reacties

{mosimage}Oké het is een flauwe woordgrap met dit weer, maar het is een hete zomer geworden bij het bestuur van De Meerpaal. Vandaag wordt er een nieuw hoofdstuk aan het dossier toegevoegd, het opstappen van het Meerpaal bestuur, Omroep Flevoland meldt dat vanavond op haar website. Ik ben stom verbaasd en ook teleurgesteld dat de Raad van Toezicht (RvT) kennelijk geen andere uitweg meer zag dan opstappen. Volgens mij is het allemaal zo moeilijk niet, maandag schreef ik al dat de Meerpaal eigenlijk niet failliet kan. Dus de RvT had de subsidie moeten accepteren en zegen de gemeente kunnen zeggen: “volgens ons kan het niet, maar we gaan het proberen”.  Als het dan niet was gelukt had men weer bij de gemeente aan kunnen kloppen: “Zie je wel, niet gelukt. Wilt u bij passen aub?”


Maar de RvT is nu opgestapt begrijp ik uit het bericht van Omroep Flevoland. Of dat inhoudt dat óók directeur Ellen Kruize is opgestapt is mij net duidelijk. De Omroep spreekt over het bestuur en vervolgens over de RvT. Dat is niet helemaal hetzelfde. Ik hoop, zeker ook voor de continuïteit van de Meerpaal dat Ellen Kruize is blijven zitten.
Maar dat zal morgen allemaal wel blijken bij de aangekondigde persconferentie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.