Het valt best mee

vrijdag 23 december 20050 Reacties

{mosimage}De laatste gemeenteraadsvergadering van 2005 was net als die van 2004 historisch te noemen. Vorig jaar besloten we tot verkoop van de Meerpaal, dit jaar voor de verzelfstandiging van het CKV (Centrum voor Kunstzinnige Vorming). Het besluit tot verzelfstandiging werd redelijk vlot genomen, maar het was ook een uitvloeisel van eerdergenomen besluiten. Eigenlijk was er in dat dossier geen weg meer terug en dan moet je ook niet moeilijk gaan doen is mijn opvatting. Anders lag dat voor het ‘extra’ geld dat naar de Meerpaal moest. Omroep Flevoland noemt het vandaag een “schenking van 8 ton”. Dat geld was deels nodig om geld dat al was uitgegeven door het College zonder dat ze daar toestemming voor had (zo’n € 200.000) af te dekken.


Wij hebben nog een poging gedaan daar € 100.000 van te maken omdat wij kosten zagen voor werk dat ook door medewerkers van de gemeente had kunnen worden gedaan die nu niets of iets anders aan het doen waren. Maar natuurlijk haalde we dat bij lange na niet. Ook de PvdA deed een voorstel om de resterende € 600.000 niet als een gift maar als een renteloze lening aan de Meerpaal te verstrekken. Het voordeel daarvan is dat de gemeenteraad kan blijven bepalen wat er met het geld gebeurd. Dat geld wilde het College hebben om het exploitatiegat van dit jaar te vullen. Maar daarover wordt nog onderhandeld en kon lager uit vallen. Dan wil de gemeenteraad dat geld natuurlijk terug wat niet nodig blijkt. Maar ook dat voorstel haalde het niet hetgeen voor ons voldoende aanleiding bood tegen het voorstel te stemmen. Als enige partij helaas.
Het Meerpaal dossier is een verhaal waar steeds maar geld bij lijkt te moeten zonder dat we zien waar het gaat eindigt. Dat vindt de provincie kennelijk ook en (mede) daarom zijn we onder preventief toezicht gesteld. Overigens deed de burgemeester een dappere poging om de gemeenteraad voor te houden dat die onder toezicht stelling wel mee valt. Maar helaas voor hem hebben we de afgelopen jaren te vaak gehoord dat het wel mee valt… 

Maar goed, nu is het kerstreces, vakantie dus. Dinsdag 10 januari 2006 gaan we weer aan het werk. Maar eerst op 3 januari de nieuwjaarsontmoeting! Fijne Kerst!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.