Het succes van wethouder Vis

maandag 1 februari 20160 Reacties

Dus als ik het goed begrijp: de wethouder hield een praatje en kreeg aan het einde een applausje. En omdat er werd geklapt zijn de plannen van de wethouder een doorslaand succes? Oké de woordgrap is te flauw…

Maar als dit de inhoudelijke argumentatie van het gemeentebestuur is om te beoordelen of een project goed of slecht gaat slaat me de schrik welhaast verlammend om het hart. De inhoudelijke leegheid echoot ook vier dagen later nog na in mijn hoofd.

Afgelopen donderdag heeft de raad in meerderheid besloten om wethouder Vis ‘card blache’ te geven voor de herinrichting van het Redeplein en verder niet meer te willen besluiten over de concrete invulling. Zelf voldaan over de veiligheid van een enquête-uitslag zijn CDA, VVD, Leefbaar, SP en PvdA kennelijk erg blij dat de hete aardappel van hun bord is. Dat GroenLinks daar anders in staat hebben we op onze website vrijdag al duidelijk gemaakt.

Maar we gaan in Dronten weer eens wat nieuws doen. Niet meer aanbesteden zoals we dat altijd al hebben gedaan. Maar werken in een ‘bouwteam’. Daarmee zou je de kosten beter in de hand kunnen houden en bovenal: we hebben dat al succesvol gedaan bij twee eerdere projecten. Eén van de projecten die het college dan noemt is het parkeertrein ‘Steenbergen’.

U weet wel, de troosteloze plak asfalt waarvan slechts weinigen zich echt herinneren dat de naam ‘Steenbergen’ verwijst naar een autogarage met dezelfde naam die ongeveer twintig jaar geleden (!) op die locatie stond. Er zijn nu plannen gemaakt om die plek opnieuw te gaan inrichten. Naar ik me inmiddels heb laten vertellen met minder parkeergelegenheid dan er nu beschikbaar is in die hoek van het centrum.

Maar de wethouder kreeg dus een applausje van de buurt na zijn praatje en denkt nu met een succesvol project te maken te hebben. Dit terwijl, als je nu langs Steenbergen rijdt het er al tien of twintig jaar onveranderd uitziet. Er is nog niets gebeurd.

Wat ik misschien nog wel het ergste vind: hij meende het nog serieus ook en denkt zelfs dat het een goed voorbeeld is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.