Het Smurfen jaar is begonnen

maandag 14 januari 20080 Reacties

De Smurfen zijn 50 gewordenDit jaar is het Smurfen jaar. De kleine blauwe wezentjes zijn 50 jaar geworden en dat is reden voor een feestje.

De verjaardag van de smurfen (officieel op 23 oktober 2008) wordt een heel jaar lang met tal van activiteiten gevierd, zowel in België als in Europa. Zo is er een tentoonstelling rond de drie appelshoge figuurtjes gepland. De Belgische post brengt binnenkort eveneens een speciale postzegelreeks op de markt waarin de smurfen een hoofdrol spelen.

Het feestje wordt samen met Unicef “gesmurft“.

Wanneer we de verjaardag van de smurfen vieren, willen we dat alle kinderen hiervan kunnen meegenieten. Daarom werden we partner van UNICEF. Met de opbrengst van de veiling van de Bekende Smurfen en de verkoop van de smurfenbeeldjes zal UNICEF het dagelijkse leven van kinderen over de hele wereld kunnen verbeteren.

Alles goed en wel, voor mij is het vooral jeugdsentiment.

[youtube TXFHa3UahMs]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This