Het regent arrestaties in Dronten

zondag 30 december 20073 reacties

Politie FlevolandHet afgelopen weekend zijn er vier jongeren gearresteerd in Dronten wegens ordeverstoring, belediging, verzet bij arrestatie, het niet opvolgen van bevelen van de politie en het illegaal afsteken van vuurwerk.

Nu denk ik steeds als ik hoor van die arrestaties “prima” omdat ze goed worden onderbouwd. Overlast moet bestreden worden en als je dan niet weg gaat als de politie dat vraagt wordt je na drie keer in de boeiengeslagen. Daar kan ik over mee praten en dat vind ik prima! Als je een agentbeledigd ga je op de bon; uitstekend. Als je illegaal vuurwerk afsteekt wordt daar tegen opgetreden en zo hoort het.

Maar het samenscholingsverbod wordt er bij gesleept en dat irriteerd me. Want de politie heeft (in mijn ogen met de informatie die ik heb uit de media) uitstekend werk verricht. Maar men had daarvoor ook voldoende ’titel’ (zoals dat zo mooi heet) zonder dit samenscholingsverbod. Al het bovengenoemde is al strafbaar!

Dus mijn wens voor 2008 is dat raddraaiers op deze wijze aangepakt blijven worden, maar laten we na komende maand dat ‘bezopen’ samenscholingsverbod in Godsnaam van tafel halen.
En nog ééntje voor de media dan: 15 jongeren die overlast geven zijn nog geen ongeregeldheden in Dronten, ook de politie spreek daar in haar berichtgeving niet over! Laten we de dingen wel in het juiste perspectief blijven zien alsjeblief. 

3 Reacties

 1. OPA

  En zo is het. Politici zijn mediageil, media is clickgeil, jongeren zijn gewoon niet anders dan in de afgelopen 3000 jaar. Daar heeft geen politicus, krant of wie dan ook een verandering in kunnen brengen. Als dat dan als nieuws wordt verkocht dan is het droevig gesteld met de media, dat is goedkoop clicks vergaren. En ik maar denken dat het beroep van een journalist iets hoogstaands was. Niet in Flevoland dan misschien?

 2. Paul Vermast

  Ben,

  Laat ik je uit de droom helpen… ht is overal zo!

  Paul

 3. OPA

  Ik blijf geloven in de echte journalist. Op z’n minst om de afvalligen (een enkeling of allemaal, dat even buiten beschouwing gelaten) weer een doel te geven om naar te streven. Maar misschien is het ook niet de journalist, maar meer de redactie. Dat zou jammer zijn want dat snoert de mond van de edele journalist.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.