Het peper van de burgemeester

donderdag 19 oktober 20060 Reacties

Het zou de titel van een sprookje kunnen zijn; ik weet het, ik ben een romantische ziel. Maar helaas de politieke realiteit is niet romantisch. Het gaat over een busje zwarte peper dat ik vandaag als verontschuldiging van de burgemeester kreeg. Een verontschuldiging met een knipoog. Maar u heeft natuurlijk geen flauw benul waar dit over gaat. Wel, als het aan mij had gelegen was dat zo gebleven, maar nu de burgemeester er tijdens de raadsvergadering op terug kwam zal ik er ook iets over zeggen. Tijdens de commissie behandeling van het collegeprogramma twee weken geleden was ik woordvoerder namens GroenLinks. In aanloop naar die bijeenkomst had ik de burgemeester al een paar keer geplaagd en zoals hem dat betaamde diende hij mij van repliek. Niets mis mee. Maar op een bepaald moment maakte hij een opmerking over de intelligentie van GroenLinks. Nu lig ik daar niet wakker van. Ik ben immers blont (voor de mensen die denken dat ik dit nu verkeerd typ; nee ik weet best dat het blond is hoor! Blont hè? 😉 ) Kijk; wat je in een politiek debat of politiek betoog over een ander zegt moet je niet persoonlijk opvatten.

Maar daar hebben we het in Dronten nog een beetje moeilijk mee. Van alle kanten werd ik aan gesproken over de ‘schandalige belediging’ van de burgemeester. Ja zelfs door de media.
Oei; als dit al een schandalige belediging is! Ik roep, en niet in de laatste plaats op deze website, ook wel eens wat.
Nou ja, ik heb in de loop van het debat twee weken terug het college nog het één en ander uit laten leggen en mij daarbij beroepen op mijn intelligentie. De kous was daarmee af. Later is Aat (u weet wel, de burgemeester) er persoonlijk bij me op terug gekomen en heeft zijn excuus gemaakt. De kous was toen niet alleen af, maar had zelf een boord gekregen wat mij betreft. Maar de woede was nog erg groot, met name bij de CDA-fractie viel mij op. Dus vandaag kreeg ik van de burgemeester een vaatje peper en openbare excuus. Er zit dus nu wel een strik aan de kous en ik hoop dat we er nu over op kunnen houden.

Natuurlijk, een vaatje peper is een uitdaging aan mijn adres, zo vat ik het ook op Aat! Maar ik vond het weer niet netjes het vaatje vandaag alweer terug te geven. Want het college kan ook wel wat peper gebruiken. Dat mogen ze dan op een intiem plekje stoppen en… nou ja u snapt me wel. We hebben vanavond van 19.30 uur tot 23.30 uur lopen zwammen over een stuk van het college waar ik géén warme gevoelens bij krijg. Dus ik hoop dat de peper scherp is en me zo verwarmd en die zelfde peper het college aanspoort nu echt aan het wekt te gaan. En snel een beetje!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.