“Het na mij de zondvloed-recept”

donderdag 22 december 20050 Reacties

{mosimage}Het is fraai om op een dag als vandaag eens terug te kijken in het archief van onze website en de algemene beschouwingen door te lezen. Hoe actueel is vandaag de zinsnede uit de beschouwingen van voorjaar 2004: “De gemeente Dronten staat voor de opgave haar ambities bij te stellen naar de realiteit. Die realiteit is dat Dronten een middelgrote gemeente is met een zeer beperkte regionale functie. Onze gemeente zal daar gezien haar ligging ook niet bovenuit komen. De komst van de Hanzelijn en de N23, hoezeer ook door ons toegejuicht, zullen daar geen verandering in brengen”.

Of de beschouwingen van najaar 2003: “Het Drontens college presenteert oplossingen, die in de ogen van de GroenLinks-fractie in veel gevallen slechts de lasten naar de komende jaren vooruitschuiven of op een vestzak/broekzak-constructie lijken. Het ziet er op het eerste gezicht aardig uit, maar de problemen worden vooruitgeschoven in plaats van opgelost: “het na mij de zondvloed-recept”. Vooral kijken, hoe we de komende winter door komen, maar nauwelijks rekening houden met de volgende winters. Dan valt er meer visie en wijsheid te halen bij de Spreukendichter, die over de kleinste dieren der aarde zegt: de mieren zijn een volk zonder kracht, toch  bereiden zij hun voedsel in de zomer”.

En de beschouwingen najaar 2004: “Over de andere dekkingsvoorstellen wil ik opmerken dat deze een groot kunst en vliegwerk karakter hebben, bijv. ten aanzien van het voor je uitschuiven van onderhoudskosten, wat later extra lasten met zich mee zal brengen”.

Nu mag het College van B&W ieder kwartaal te biecht bij het College van GS over de financiën en dan zien we wel weer of we door mogen en kunnen. Ik kan me alleen niet aan de indruk ontrekken dat oud-wethouder Westmaas net op tijd het zinkende schip heeft verlaten en nu burgemeester van Meppel is. Natuurlijk wist hij welke ellende er op de plank lag. Nu is het voor iedereen klip en klaar en mag de gemeenteraad de puinhopen opruimen. De nieuwe raad wel te verstaan! Met dank aan het CDA-VVD-ChristenUnie College en het CDA-VVD-D66 kabinet! Het wordt tijd voor een Linkse Lente waarbij het Rijk haar problemen niet afwentelt op de lagere overheden en de lagere overheden hun probelemen niet op de zwakste schouders!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.