Het MFC suddert maar door

woensdag 9 juli 20081 reactie

Statler & Waldorf in De MuppetshowDat valt tenminste te lezen in De Stentor van vandaag. CDA-fractievoorzitter Jan de Graaf wilde in het CDA blaadje nogmaals zijn gelijk halen door te melden dat PvdA en VVD geen realistische kijk hebben op het MFC in Biddinghuizen. “Vijftien miljoen is echt te veel geld”.

Nu heeft De Graaf daar wel een punt. Die vijftien miljoen gaan we niet redden als gemeente. Maar de oplossing van de Christendemocraten om maar een scholeneiland te bouwen met ‘brede schoolachtige trekken’ vind ik nu weer erg simplistisch. Kennelijk bestaat er bij de Christelijke fracties in de raad een structurele onwil om te luisteren. Immers niemand in de raad heeft toegezegd dat er een groot en duur MFC zal komen. Maar er is alleen bepaald wáár we de ontwikkeling van de nieuwe scholen willen hebben: namelijk daar waar ook het MFC gepland is, dus in het centrum van Biddinghuizen bij de kerk, de bieb en het koetshuis. Of daar nu een scholeneiland komt of iets anders, daarover is door de raad nog helemaal niets gezegd. Dat besluit valt uiteindelijk pas na de zomer.

Waarom CDA en ChristenUnie hier tegen waren en waarom het CDA hier over blijft emmeren is mij niet helemaal helder. Maar het kost me steeds meer moeite om het beeld van Statler & Waldorf in De Muppetshow weg te duwen. Volgens wikipedia:

“Tijdens de voorstelling op de bühne bevinden ze zich samen op het balkon, van waar af ze tijdens iedere aflevering regelmatig op een ironische manier kritiek leveren op het optreden van de artiesten in het Muppet-theater”.

Mooie vergelijking zo aan het begin van de zomer: de gemeenteraad van Dronten als De Muppetshow… Ik zal me bedwingen en niet de rollen gaan verdelen.

[youtube Uh_aG5MzPVM&NR=1]

1 Reactie

  1. Roelf

    Hoi Paul, Weer een briljant gevonden vergelijking. Ik heb er wel een beeld bij, zeker bij Jan de Graaf als de Grumpy ouwe Senator. Maar wie dicht jij dan de andere rol toe van deze twee sterren uit de Muppet-show ? Jaap, nee die heb ik niet voor ogen. Adriaan en of Gerard ook niet. Met een beetje fantasie zou Adriaan door kunnen gaan voor de Kok of het Koekie-monster. Nu heeft Anton af en toe ook wel iets weg van een Grumpy Old Man, maar hem zie ik toch meer als de Goochelaar. Andre, Martin en Piet zijn te jong. Binne is alles behalve Grumpy. Blijft Jenny over en die lijkt er in de verste verte niet op, zelfs niet op Miss Piggy. De wethouders ? Nee, hoewel Engelvaart heeft wel iets van Kermit. Tja, ik kan er niets van maken, bij mij zitten alle “Kermits” nog in de kar en die gaan op volle kracht vooruit, voor het MFC in Biddinghuizen. Dan Cebus, die is zeer zeker Grumpy, maar toch ook zeer zeker voor het MFC, of is het toch stiekum Cebus !!!! vrgr. Roelf

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.