Het Janushoofd van de oud-wethouder

woensdag 6 april 20110 Reacties

Janushoofd

Al enige tijd ben ik me aan het verbazen over de gang van zaken rond de nieuwbouw van USRA/Nirwana. Want de korfbal vereniging maakt bezwaar en heeft bij monde van haar voorzitter Bauke Braaksma aangegeven door te gaan tot aan het hoogste rechtscollege om de nieuwbouw te voorkomen.

Nu is dat het goed recht van de korfbalvereniging, maar dat de voorzitter dit doet bevreemd mij in hoge mate. Want deze voorzitter was in een vorig leven wethouder Braaksma van onze gemeente die warm pleitbezorger was van één jongerencentrum waarin USRA en Nirwana zouden gaan samenwerken. Onder zijn wethouderschap is dat niet voor elkaar gekomen en nu dat wel lijkt te gebeuren verzet voorzitter Braaksma zich tegen hetgeen wethouder Braaksma altijd zo vurig heeft bepleit. Dat zijn wel twee heel verschillende gezichten van één persoon.

Nu ben ik best van mening dat je als oud-politicus gewoon maatschappelijk actief moet kunnen zijn nadat je de politiek hebt verlaten. Sterker: ik juich dat van harte toe. Maar ik vind dat je wel moet blijven waken over je geloofwaardigheid. Als je als wethouder zo hebt gepleit voor een jongerencentrum en daar duur onderzoek naar hebt laten doen is het de vraag of je jezelf daar, in een nieuwe rol, tegen moet gaan verzetten.

Voor de duidelijkheid: dat de korfbalvereniging dit doet is hun goed recht. Maar ik had als bestuur een ander bestuurslid gevraagd dit op zich te nemen dan de in het verleden betrokken voorzitter. Want die heeft voor mij als voorzitter en als oud-wethouder zijn geloofwaardigheid geheel verloren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This