Het is mooi geweest – brief aan de leden van GroenLinks

woensdag 13 juli 202210 reacties

Ik zal maar met de deur in huis vallen: per 12 september treed ik in dienst als Raadsadviseur / adjunct-griffier van de gemeente Hoogeveen. Dat betekent dat ik in de raadsvergadering van 22 september afscheid zal nemen als raadslid van Dronten. Aangezien de gemeenteraad van Hoogeveen ook op de donderdag haar vergaderingen houdt is er geen mogelijkheid om daarin een combinatie te maken.

Griffie

De afgelopen jaren heb ik, bijvoorbeeld als voorzitter van de werkgeverscommissie voor de griffier hier in Dronten, de kans gekregen om meer van de politiek-bestuurlijke kant te ervaren. Zeker ook afgelopen jaren waarin ik als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, voorzitter van de Vertrouwenscommissie en voorzitter van presidium vol aan de bak moest in veel verschillende rollen en een politiek-bestuurlijk complexe situatie. Daarbij ontdekte ik in toenemende mate dat ik in dat bestuurlijke werk misschien wel meer plezier heb dan in het politieke spel in de raad. 

Komende augustus is het 19 jaar geleden dat de raad mij benoemde als burgerraadslid voor GroenLinks

Tijd voor verandering

Komende augustus is het 19 jaar geleden dat de raad mij benoemde als burgerraadslid voor GroenLinks. Sindsdien draai ik onafgebroken mee in de raad van Dronten, maar kan ik het aantal raadsvergaderingen dat ik heb gemist op één hand tellen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen  had ik goede hoop onze partij nog in het college te kunnen helpen. Dat had ik een mooie bekroning op het werk gevonden. Dat mocht -zoals jullie weten- niet zo zijn. Ik betreur dat nog altijd zeer. Maar ik had voor de verkiezingen al besloten dat dit mijn laatste periode zou zijn.

Het is mooi geweest

Met Danieke hebben we een fantastische en capabele nieuwe fractievoorzitter met een sterk mandaat van onze kiezer, waar ik met veel vertrouwen het voorzitterschap aan uit handen geef. Liever nog had ik misschien meer tijd gehad om haar voor te bereiden op deze dag, maar het loopt anders. Het is mooi geweest, ik ga iets nieuws doen. In het volle vertrouwen dat de fractie dat aankan. 

Met Danieke hebben we een fantastische en capabele nieuwe fractievoorzitter

Overdracht

De komende maanden blijf ik raadslid en draag ik zowel binnen als buiten GroenLinks de taken over die ik heb. Natuurlijk ben ik de komende ALV aanwezig om jullie te spreken en toe te lichten als daar behoefte aan is.

Voor nu wil ik jullie enorm bedanken voor de vriendschap die ik de afgelopen 19 jaar binnen onze afdeling heb gevoeld. Voor het vertrouwen dat jullie me hebben gegeven. Voor het plezier dat we veelal hebben gemaakt.

Waarbij ik onwillekeurig toch zeker ook moet denken aan voorgangers als Piet, Mieke, Theo en in het bijzonder Cebus. Zij hebben de weg bereid en we missen ze nog vaak!

Dank voor de afgelopen jaren, maar we gaan elkaar vast nog zien binnenkort!

Hartelijke groet,

Paul

10 Reacties

 1. Gerrit Pas

  Wat een mooie baan heb je in het vooruitzicht!
  Gefeliciteerd en veel succes.

 2. Frank Pels

  Mooie kans voor je Paul…

  Bedankt voor je tomeloze inzet.

  Frank Pels

 3. Annemiek van der Meulen

  Paul, een waardige stap in je carrière. Deze baan is je, volgens mij, op het lijf geschreven.

  Er is maar een maar, wat zullen we je hier missen.

  Wens jou en Anna succes en geluk in jullie ‘nieuwe’ leven.

  We gaan elkaar zien.

  Liefs, Annemiek

 4. Anne-Marie van Huffel-de Graaf

  Wat een mooie nieuwe uitdaging! Heel veel succes en werkplezier in Hoogeveen.

 5. Alida Laurense

  Jammer dat je Flevoland gaat verlaten. Gedurende mijn eigen actieve GL Flevo jaren was jij er altijd, en vol enthousiasme. Maar een nieuwe uitdaging in een nieuwe gemeente en nieuwe provincie is aantrekkelijk: verandering van spijs doet leven . Veel succes en plezier in je nieuwr omgeving

 6. Lucia

  Hee Paul! je komt dichter in onze buurt. Ik hoop dat jullie er ook komen wonen.
  Ben erg benieuwd hoe het meer dienend aan de politieke je zal bevallen.

 7. Evelien van Raalte

  Heel hartelijk gefeliciteerd met deze mooie baan Paul.
  Wens je alle goeds zo buiten Dronten.

 8. Paul Vermast

  Dankjewel Evelien. We wensen jou ook alle goeds!

 9. Marlies Zwanenburg

  Hallo Paul, Wat een mooi nieuws voor jou. Heel erg bedankt voor al die jaren dat je je hebt ingezet voor Groen Links in Dronten. Zover ik het heb kunnen meemaken heb jij je sterk kunnen ontwikkelen en je plek gevonden in het politieke en beleidsmatige werk bij een gemeente. Veel succes gewenst met je nieuwe baan.

 10. Ronald van Vlijmen

  Succes Paul in je nieuwe baan, groet, Ronald.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.