“Het is een mooie startnotitie”

vrijdag 11 mei 20070 Reacties

Prof. Riek BakkerMet vijf simpele woorden was er gisteravond niet veel meer over van de “toekomst visie” over die we als raad enkele weken terug nog kregen aangeboden. Deze nekslag werd niet door de eerste de beste gegeven, maar door professor Riek Bakker. Deskundige op het gebied van landschapsinrischting en stedenbouw.

Op de agenda stond dat ze een visie op de “oostrand” (laten we zeggen het gebied langs de kust van Ketelhaven tot Harderwijk) zou komen gegeven. Maar het werd een masterclass strategie en visie vorming waarbij de enorme hoeveelheid aan plannen die er voor het gebied zijn leidend waren. Natuurlijk alleen de plannen niet al openbaar zijn (want er staat ook een hoop op stapel waarover ik niet mag spreken). Strategievorming was dus eigenlijk het hoofd thema en daarbij stond vooral de vraag centraal wie en wat we willen zijn als Dronten (gemeente – dus Biddinghuizen, buitengebied, Dronten en Swifterbant). Waar staan we voor en durven we een strategie te ontwikkellen waaraan we alles op hangen.

Voorbeelden van plaatsten waar het volgens Professor Bakker wel goed is gedaan zijn De Blauwe Stad en het randmeer bij Wieringen. Da’s nogal een uitdaging om zo naar Dronten te kijken, maar eigenlijk radde ze ons sterk aan een strategie traject te gaan inzetten dat leid tot een document over een jaar wat leidend zal zijn voor de komende 20 tot 30 jaar. Oei; dan wordt regeren dus vooruitzien! Ik ben benieuwd of onze raad dit duft en dus over de “grens van 2010”, als er weer verkiezingen zijn, durft heen te kijken en te regeren. Mij lijkt het leuk en ik ben blij dat het broddelwerk van Wagenaar Hoes, onze visie “Dronten, ontdek die ruimte” op zijn plek is gezet en ‘gedegradeerd’ tot startnotitie (ik hoop dat de kosten nu niet evenredig stijgen; want een ‘startnotitie’ van € 100.000,= is wel genoeg).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.