Het dondert in de Flevolandse politek

donderdag 31 januari 20080 Reacties

StormHet stormt. Niet alleen buiten, maar ook in de Flevolandse gemeente- en stadhuizen. Of toch in Zeewolde (gevallen college), Almere (wethouder Duivensteijn die zijn werkzaamheden vandaag opschort), en in Dronten (CDA lijkt onvoldoende vertrouwen te hebben in eigen wethouder).

In Zeewolde is deze week een externe bemiddelaar gevraagd om te kijken of op die manier weer een college geformeerd kan worden nadat in december de ChristenUnie uit het college stapte.

Gisteren kwamen er beschuldigingen van fraude naar buiten in de richting van burgemeester Jorritsma en wethouder Duivensteijn van Almere. Zij zouden hun dienstauto privé onrechtmatig hebben gebruikt. Duivesteijn heeft vanavond zijn functie opgeschort en eist nu dat de raad haar vertrouwen uitspreekt. Een deel van de raad wil een onafhankelijk onderzoek.

Vanavond in Dronten vonkte het ook. CDA maakt een vreemde move en als de VVD het CDA daarop aanvalt volgt er steun van coalitiepartner PvdA. De verhoudingen binnen de coalitie zijn niet best. Binnen het college wel, maar de coalitie staat op knappen is mijn analyse. Als ik er geld op zou moeten zetten dan zal deze coalitie het einde van de periode van de raad niet halen door de politieke manier van opereren van het CDA. De deksel is van het kruidvat, nu afwachten wie er zo stom is er een lont in te gooien.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.