Het college schrijft en herschrijft

woensdag 16 februari 20110 Reacties

Kennelijk kost het allemaal een hoop moeite. De beantwoording van de vragen van GroenLinks, PvdA en ChristenUnie over de gang van zaken rond de subsidie voor het Multifunctioneel Gebied (MFG) in Biddinghuizen. De antwoorden waren toegezegd voor aanvang van de fractievergaderingen, maar het college blijft de concept antwoorden “terug naar boven” te hebben gestuurd om “te redigeren”.

Wanneer de antwoorden nu komen blijft spannend, maar uiterlijk komende vrijdag. Want anders komt het college over de in het reglement van orde voorgeschreven termijn van 30 dagen voor de beantwoording, want die loopt zondag af. Dus uiterlijk vrijdag moeten de antwoorden bij de raad binnen zijn. Maar los van het reglement zou dat zo langzaam aan ook wel buitengewoon gênant zijn voor het college als men deze antwoorden niet binnen een maand kan maken.

Inmiddels zijn de media ook stuk aan het spitten in wat je langzaam aan wel de ‘MFG affaire’ mag gaan noemen. Het beeld van een treuzelende en klunzende gemeente die geen acht slaat op de waarschuwingen van de provincie wordt wel steeds sterker. Het blijft natuurlijk afwachten wat de antwoorden van het college zijn en het is buitengewoon aardig van gedeputeerde Witteman dat hij is gaan praten met de wethouder, maar het beeld dat blijft hangen is niet goed voor de wethouder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This