Het CDA is niet wijs

maandag 2 januari 20060 Reacties

{mosimage}Ik weet dat ik me niet erg diplomatiek uitdruk, maar ik meen het wel. Het CDA is niet wijs als ze op haar website over de ondertoezichtstelling van de gemeente schrijft, ik citeer: “Al met al niet ernstig, maar wel zorgwekkend en een situatie die vraagt om een goede aanpak, die opnieuw bezuinigingen met zich mee zal brengen”.
Niet ernstig? Ik vraag me oprecht af wie het CDA nu voor de gek wil houden, de burgers, haar achterban, zichzelf? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat je het alles behalve “al met al niet ernstig” kan noemen.


De reden die het CDA opgeeft als oorzaak van de onder toezicht stelling door de provincie zijn de extra lasten vanuit het Rijk (CDA-kabinet) en het feit dat de gemeente veel wegen en gebouwen heeft gekregen en er daarom geen geld voor is gereserveerd. Het is goed hierbij even te melden dat het CDA hier al sinds de oprichting van de gemeente aan de macht is. Met andere woorden het CDA draagt een bijzondere verantwoordelijkheid in deze kwestie en ik vind het echt te gemakkelijk van het CDA dat ze nu proberen de hele onder preventief toezichtstelling van de gemeente als “niet ernstig” af te doen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.