Het begint in Europa (Dagje Brussel – slot)

vrijdag 11 april 20080 Reacties

GroenLinks campagneleiders in het Europees Parlement in Brussel 9 april 2008Afgelopen woensdag was er een bijeenkomt voor de campagneleiders van GroenLinks in het Europees Parlement (EP) in Brussel ter eerste voorbereiding op de verkiezingen voor het EP op 11 juni 2009.

Nu is het altijd leuk om naar Brussel te gaan, maar met een leuk GroenLinks programma en leuke mensen maakt het wel extra aantrekkelijk.

We zijn bijgepraat over de ontwikkelingen in de GroenLinks communicatie algemeen. Dus de nieuwe website, nieuwe huisstijl en zelfs mogelijk een nieuw logo? Volgens mij niets om van in de war te raken. De nieuwe website gaat kijken op war nu al via start.groenlinks.nl te zien is en ook de algemene huisstijl qua kleuren zal niet veranderen.

Grappig vond ik bij de terugblik op de campagne van 2004 dat Joost Lagendijk de indruk had dat het spotje toen niet aangeslagen is. Maar dat werd door alle campagneleiders ontkend. Volgens mij is het één van de beste spotjes ooit en de algemene mening was dat het zo weer opnieuw gebruikt kan worden!

Aan het einde van het bezoek is er een brainstorm gehouden over de onderwerpen en invalshoeken voor de campagne. Opvallend vind ik dat ik dan altijd de oude slogan “knokken voor wat kwetsbaar” is weer terug hoor komen. Voor mij is dat ook en één zin het beste verwoord waar GroenLinks voor staat.

Terug gereisd met Debby de Heus, raadslid in Tiel en met haar eindeloos zitten ouwehoeren over ons raadswerk. Lekker herkenbaar dat het dus niets uit maakt of je werk/studeert, bij je ouders woont/een eigen huis hebt. Je agenda zit altijd overvol, je hebt nergens echt tijd voor en het onderhouden van sociale contacten is een ramp.
Dus, lieve vrienden en familie die mijn blog lezen om te zien of ik überhaupt nog leef: “sorry!”.

Ongeveer 17 uur nadat ik in Dronten in de bus stapte was ik om 0.30 uur weer thuis. Europa is erg leuk en best hartstikke belangrijk. Of zoals een van de campagneleiders zonnebloemtijdens de discussie zei “het begint in Europa: vrede, stabiliteit en samenwerking”. Volgens mij is dat de spijker op de kop: Het begint bij Europa!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.