Herman, waarom?

dinsdag 29 november 20050 Reacties

{mosimage}Gisteravond heeft het partijbestuur besloten Sam Pormes te royeren als lid van GroenLinks omdat hij zijn zetel niet per direct wil afstaan. Geen terugroepingprocedure waarbij de partijraad en het congres er nog iets over kunnen zeggen, maar meteen een schorsing.
Binnen onze partij gaan stemmen op om een extra partijraad te houden en Sam daar gelegenheid te geven op een weerwoord. Brechtje schrijft het vandaag ook op haar blog; maar ik vermoed ook dat de partijraad niet tot een andere conclusie zou zijn gekomen. Maar het begint nu toch wel een affaire te worden.

Daarbij ben ik er ook niet gelukkig mee dat voorzitter Herman Meyer heeft gezegd dat hij weigert mee te werken aan een partijraad over dit onderwerp. Want als partijbestuur zal je verantwoording af móéten leggen aan de partijraad. Als je dat niet wilt Herman, moet je geen voorzitter (meer) willen zijn. Zo zijn de regels van het spel, zo moet het worden gespeeld. Nu gaat iedereen (zoals ik) zich er mee bemoeien en krijgen krantenkoppen makers die "onrust binnen GroenLinks" voorspelden steeds meer gelijk. Dat is niet nodig. Laat de partijraad bijeen komen om Sam Pormes te horen, verantwoordt daar je motieven en laat de partijraad er een oordeel over vellen. Dan is het zakelijk en op een heldere manier opgelost!

Ik wens het bestuur veel wijsheid!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.