Herald of Free Enterprise

maandag 5 maart 20070 Reacties

Gisteravond zag ik op het late nieuws dat in Zeebrugge was herdacht dat 20 jaar terug de Herald of Free Enterprise omsloeg en dood en verderf zaaide. Ik denk dat deze ramp de eerste was die ik min of meer bewust meemaakte als kind, ik was 9 jaar. De ramp maakte voor mij toen vooral indruk omdat ik vanaf het strand Zeeburg kon zien liggen en de weken en maanden na de ramp de stranden van Walcheren bezaaid lagen met schoenen, jassen en andere “rommel”van het schip. De beelden van het journaal (dat ik toen alleen zat te kijken, want ik vermoed dat ik dat van mijn ouders niet had mogen zien -terecht-) uit die tijd heb ik nog vrij scherp op mijn netvlies en maakten indruk. Zeker ook dat het schip toen het geborgen was naar Vlissingen Oost werd gesleept en we bij een van onze fietstochten over het eiland er langs het verongelukte schip kwamen. Het was gisteren dus 20 jaar geleden dat het schip omsloeg, het lijkt een eeuwigheid geleden, maar voor de nabestaanden zal het vast als de dag van gisteren zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.