Hemelvaart, Forum en schilderen

zondag 28 mei 20060 Reacties

{mosimage}Afgelopen dagen zijn toch van die dagen dat je uit je gewone ritme geraakt. Donderdag was het hemelvaart, maar vooral ook de eerste dag van het Jazz festival in Breda. Met een goede vriend uit Breda ben ik daar geweest en ik kan u verklappen dat het leuk was. Ik zag mijn bed pas voor het eerst, als normaal bijna mijn wekker af gaat. Maar als het mooi weer is en u bent in de buurt van Breda tijdens het festival; zeker een aanrader!
Gisteren was in Utrecht het GroenLinks forum over het verkiezingsprogramma 2007-2011 waaraan nu hard wordt gewerkt. Het eerst deel van de dag waren er vooral toespraken. Van Henk Nijhof (de –nieuwe- voorzitter), Kees Vendrik (voorzitter programmacommissie) en natuurlijk Femke Halsema (behoeft geen toelichting). Met name over wat Kees zei werd ik wel blij, het verkiezingsprogramma wordt een programma op hoofdlijnen met een verwevende werking naar buiten. Onderzoek onder de stemgerechtigden leert dat 1 op de 4 zich kan voorstellen op GroenLinks te stemmen.

Eén op de vier!! Dat is gigantisch veel en er licht dus voor iedereen in de partij een opdracht daaraan te werken. Helder te maken waar GroenLinks voor staat.
Femke zei daar ook iets over in haar speech naar aanleiding van kritiek van een viertal GroenLinks leden in de volkskrant van gisterochtend dat GroenLinks niet meer groen&links is door de pleiten voor vrijheid. Naar mijn mening kon ze dat goed weerleggen in het volgende citaat: "Veel critici denken dat je met een accent op vrijheid, solidariteit als leidend beginsel verruilt. Dat je je overgeeft aan ongeremd marktliberalisme. Pardon my french, maar dat is nu je reinste Flauwekul. Juist als je emancipatie, zelfontplooiing, zelfbeschikking van alle mensen hoog in je vaandel hebt, dan ben je goed bewust van de ongelijkheid in kansen en uitkomsten, van de onvrijheid, die de markt produceert. Dan ben je bereid om de markt te corrigeren. Als je de individuele vrijheid van kansarmen hier, de armen elders, migranten hier en elders serieus neemt, dan veronderstelt dat grote solidariteit met hen."

Nu ga ik vandaag hier verder niet op door, helaas misschien, want het schilderen waar ik het vorige week al over had heeft nu (eindelijk) een aanvang genomen en ik hoop dat voor een groot deel vandaag af te ronden. De trap is nog een verhaal apart, maar daar komt morgen de OFW even naar kijken. Dus als het een beetje mee zit is die eind deze week ook weer opgeknapt en heb ik de boel weer mooi aan kant. Maar daar zal ik u verder niet mee lastig vallen. Deze week staat op het politieke programma een fractievergadering en een raadsvergadering. De laatste als ook het Nederlands elftal moet spelen… Dus dat wordt nog lastig. Ga ik nu wel of niet naar de gemeenteraad? Ik denk het wel…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This