Heksenjacht?

vrijdag 26 november 20103 reacties

Voorpagina van de Telegraaf na aftreden Wijnand Duyvendak

De PVV zit even in “de klap waar de hoeken vallen” (citaat van LPF-fractievoorzitter Mat Herben) de laatste dagen. De bestrijders van de verhufterisering van de samenleving blijken zelf niet helemaal koorknaapjes te zijn en dus liggen ze onder het vergrootglas.

Wilders zegt vandaag de “heksenjacht spuugzat” te zijn omdat de media maar blijven wroeten. Daar kan ik me veel bij voorstellen. Maar de media kijken breeder dan de PVV alleen en het is niet voor het eerst dat de media wroeten in het verleden van Kamerleden. Zo gingen de media in 2008 ook helemaal los op het boek van Wijnand Duyvendak toen die in zijn boek ‘Klimaat activist in de Kamer’ bekende betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een ministerie. De PVV was toen niet te beroerd commentaar te geven op de affaire binnen GroenLinks. Wijnand vertrok uit de Kamer en dat kun je voor de meeste PVV-ers die toch ook niet het minste zouden hebben gedaan (geweldpleging, ontucht, valsheid in geschrifte) niet zeggen.

Als je wordt geschoren moet je stil zitten. Maar misschien is het voor de PVV en Wilders voorop, goed om eens te ervaren hoe het is als je doorlopend onder de loep ligt zoals sommige groepen in de samenleving onder het doorlopend vergrootglas van de PVV liggen.

3 Reacties

 1. Erwin

  De manier waarop GroenLinks omging met Duyvendak was onterecht. Ik vraag me of de naam GroenRECHTS niet beter past bij deze partij. In de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer zit Femke nu ook fysiek op de stoeltjes RECHTS van de PvdA.

 2. Paul Vermast

  Och ja Erwin, dat weten we van je. Ik ben niet zo geboeid door een Links of Rechts indeling. Ben meer van progressief of conservatief. Dat laatste is GroenLinks zeker niet en dat kun je van de PvdA niet altijd zeggen helaas.

  Jammer dat je, zoals wel vaker, niet ingaat op de inhoud.

 3. Ikvindvanniet.nl

  Ik zou het fijn vinden dat het in de politiek weer over onze economie gaat, i.p.v. over al deze onzinnigheden.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This