Hef D66 maar op

donderdag 2 februari 20060 Reacties

{mosimage}Het was de laatste jaren al niet veel soeps meer, maar nu D66 heeft laten weten dat een missie naar Afghanistan voor hen geen reden tot een kabinetscrisis is kunnen we de club wel gewoon opheffen.
D66 is verworden tot een kleurloos en ruggengraatloos partijtje. De enige flair die men nu nog wel eens aan de dag legt zijn de uitglijders van “Sorry-minister” Pechtold. Dan is er even storm en moet alles weer vlot worden gesust. .
D66 doet echt alles om op het pluche te blijven, misschien ook niet helemaal onlogisch, want het zal vermoed ik zo wel voor het laatst zijn. Geen enkele coalitie zal met dit waaibomenpartijtje nog in zee willen.
Of misschien juist wel, want ze hebben geen kleur, geen mening én geen principes. Dus ideaal regeren met die club, je hoeft er toch geen rekening mee te houden.


Nee, het is een droevige toestand geworden met de Democraten 66. Misschien toch wel mooi, in het jaar dat ze 40 jaar bestaan de boel maar opheffen, de rek is er uit, de kleur is verwassen.
Opgaan in de PvdA is misschien wel een optie? Want als het er op aankomt kiezen die ook altijd voor het pluche en dat is tenslotte ook een “goede” D66 eigenschap.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.