Hedwigepolder nu dan snel onderwater

woensdag 12 november 20140 Reacties

De Raad van Staten heeft uitspraak gedaan en daarmee is het onvermijdelijk en on herroepelijk: de Hertogin Hedwigepolder moet onder water worden gezet. Het is geen nieuws dat ik geen groot voorstander van de ontpoldering ben. Maar de onvermijdelijkheid van dit moment stond voor mij in oktober 2009 al vast, de Raad van State bevestigd nu dan ook.

Opnieuw herhaal ik dat het wat mij betreft nu wel klaar is met België. Nieuwe verdiepingen van de Westerschelde kunnen nu niet meer aan de orde zijn en dat zal voor de Belgen betekenen dat nieuwere en grotere schepen de haven van Antwerpen wellicht niet zullen kunnen bereiken. Daarvoor geldt dat de haven van Oostende of Knokke wellicht wel nog nieuwe mogelijkheden bieden. Ook is er in Nederland nog wel kennis voorradig over opspuiten van havens in zee zoals de Maasvlakte 1 en 2 die de Belgen kunnen inhuren.

Maar het opnieuw onder water zetten van Zeeuwse polders voor natuurcompensatie vind ik, hoe belangrijk die compensatie ook is, niet acceptabel!

Het Platteland dat zorgt voor voedsel uit de landbouw, zorgt voor ontspanning in de natuur, voor landschappen om te recreëren en te sporten. Dat platteland verdient meer aandacht en waarderingen.

Natuurbeschermers en boeren zijn bondgenoten. Boeren willen een goed en gezond product telen waarvoor ze een redelijke prijs krijgen. Ons gezamenlijke landschap hun productiegrond en daarmee onze gezamenlijke verantwoordelijkheid én gedeeld belang!

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten.

Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This