Heb je kinderen?

donderdag 12 december 20190 Reacties

Voor veel mensen is het een ogenschijnlijk onschuldige vraag. Maar 1 op de 5 stellen wordt niet ‘vanzelf’ zwanger. Een substantieel deel van deze stellen blijft als ongewenst kinderloos ouder achter.

Documentairemaker Ines ten Berge schetst op indringende en pijnlijk herkenbare manier haar behandelingen, haar zoektocht, twijfel, wanhoop en verdriet. Ook laat ze indrukwekkend zien hoe het is om oudere te zijn zonder kinderen. Niet alleen dus geen ouder te zijn, maar ook nooit grootouder te zullen worden.

In onze samenleving staan kinderen centraal, dat is ook goed, want dat is voor ouders ook logisch. Maar Ines ten Berge laat in deze docu zien dat er ook een heel andere wereld bestaat. Dat is die van ons, van mij. Ik kan de uitzending van harte aanraden!

Bekijk deze hier bij de NPO (die zelf embedden op de website helaas niet mogelijk maakt).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.