Harde klap voor Zeeuwse mosselvissers

woensdag 22 maart 20060 Reacties

{mosimage}Ik ben geschokken van het bericht dat de Raad van State (RvS) heeft bepaald dat de Zeeuwse vissers geen mosselzaad uit Ierland en Engeland meer mogen zaaien en vervolgens opvissen. Dat is een mokerslag voor Zeeland en haar mosselindustrie. Ik schrik daarvan, niet in de laatste plaats omdat een oud-oom van mij nog mosselvisser was in Yerseke.
Er zijn vissers die in Yerseke al 150 jaar mosselzaad uit Groot-Brittannië importeren dus het gevaar dat deze soort de natuurlijke soorten uit de Oosterschelde en de Waddenzee zullen verdrijven is in alle realiteit niet erg groot. Dat Europese wetgeving nu naar de letter van de wet wordt geïnterpreteerd, zeker als enige land in de EU is naar mijn mening niet verstandig en helpt een bloeiende bedrijfstak ik Zeeland om zeep. Dat is dom.
Ik hoop dat minister Veerman van Visserij een oplossing vindt zodat de Zeeuwse mosselvissers niet ten onder gaan. Naar goed Zeeuws gebruik: “Luctor et Emergo”!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.