Hanzekwartier.nl

vrijdag 22 mei 20093 reacties

Vandaag schrijft de Stentor een artikel over de website van het Hanzekwartier (www.hanzekwartier.nl) die ik voor GroenLinks heb geclaimd. In maart vorig jaar vroeg ik mij in eens af of die website al zou bestaan en tot mijn verbazing bleek deze nog beschikbaar te zijn. Eigenlijk kon ik me niet voorstellen dat de gemeente nog niet op het idee was gekomen om een website voor een zo omvangrijk project als het Hanzekwartier te claimen. Daarvoor hebben we toch een afdeling communicatie bij de gemeente?

Zonder er lang over te denken heb ik de website geregistreerd. Enerzijds om te voorkomen dat een commerciële partij er mee vandoor gaat, anderzijds omdat je op je klompen kan gaan aanvoelen dat het Hanzekwartier de komende jaren een heel heet hangijzer kan gaan worden in de Dronter politiek. Regeren is vooruit zien en een goede website over dat onderwerp hebben is politiek absoluut relevant voor mijn partij de komende 20 jaar.

Enkele maanden geleden werd ik gebeld door de citymarketeer  van de gemeente Dronten. Men had ontdekt dat ik deze website had geclaimd en of ik deze wilde overdragen. Als alternatief wilde men voor mij dan wel www.hethanzekwartier.nl claimen. Da´s natuurlijk een lief aanbod maar had ik die website willen hebben had ik deze wel zelf geregistreerd; niet? Het is dan ook wel een beetje lachwekkend in De Stentor te lezen dat de gemeente die website nu zelf heeft geclaimd met als argument dat “we in Dronten overal ‘de’ of ‘het’ voor zetten”. Wat een flauwekul! Het nieuwe bedrijventerrein waarvan ik de website ook heb geclaimd om de gemeente een beetje te plagen heeft echt ‘Poort van Dronten’ en niet ‘De Poort van Dronten’. Deze laatste website mag de gemeente tegen de kostprijs van me hebben overigens.

De vraag waarom ik het doe dringt zich natuurlijk op. Welnu, de gemeente is niet altijd even handig met communicatie. Daarover beklaag ik me vaker en vooral ook bij de gemeente. Al in september 2006 haalde GroenLinks hetzelfde grapje uit. De gemeente kondigde openbaar aan dat er een nieuwe visie zou worden gemaakt en iedereen mee mocht doen via www.detoekomstvandronten.nl Maar men was vergeten die website vast te leggen. GroenLinks heeft dat toen gedaan en deze site (nadat we er zelf gedurende enkele dagen ons standpunt op hebben gezet) overgedragen aan de gemeente; om niet. Kortom, dat heeft de gemeente toen geen geld gekost. Daarvan heeft men dus niet geleerd. Bij het Hanzekwartier en Poort van Dronten was men alweer te laat. In mijn ogen is dat pure dommigheid omdat dit toch het eerste is wat je als voorlichter doet als je zo’n nieuwe naam ziet langs komen? Gelukkig heeft men er inmiddels wel van geleerd! Toen mij duidelijk werd dat de plannen voor een luchthaven in Dronten west serieus zijn wilde ik de websites www.luchthavendronten.nl en www.drontenairport.nl gaan claimen. De gemeente was me voor en zo hoort het! Uitstekend werk van de communicatieafdeling en ik heb mijn waardering in hun richting ook uitgesproken.

Kortom; met deze plagerijen heb ik wel degelijk een bedoeling gehad. De website Poort van Dronten mag de gemeente hebben, maar Hanzekwartier.nl houden we. Zeker als “we in Dronten toch overal ‘de’ en ‘het’ voorzetten” snap ik de publiekelijke teleurstelling van de gemeente in De Stentor niet. Ze hebben dan toch zelf de beste website voor ‘Het Hanzekwartier’?

3 Reacties

 1. OPA

  En dommigheid is het.

 2. johan

  Ik denk dat ik paulvermast.com en paulvermast.eu en paulvermast.info en paulvermast.biz en paulvermast.no en paulvermast.flut en paulvermast.tv en paulvermast.boefje ga claimen.
  Kopen, Paul?
  Ohja, en natuurlijk ook paulvermast.hemnet

  johan
  (banis.info)

 3. Paul Vermast

  ik heb al eens gekeken naar paulvermast.gl Maar die is me echt veel te duur helaas…

  Paul
  (vermast.nl)
  (stempaul.nl)
  (hanzekwartier.nl)
  (deperschef.nl)
  (poortvandronten.nl)
  😉

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.